Idéen kring Barngolfen

Lasse Kronér

Initiativet till Barngolfen kommer från Lasse Kronér som sitter i vårt advisory Board på Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus. Den allra första tävlingen gick av stapeln i maj 2006. Det året genererade Barngolfen i 300.000 kr där 150.000 gick till kostnader för eventet, men mycket har hänt sedan dess, idag är Barngolfen Sveriges största välgörenhetsgolftävling. 2013 drog vi in 1.5 miljoner kr och kostnaden låg en bit under 150.000 kr. Detta är tack vare alla sponsorer och samarbetspartners som lägger ner tid, kraft och pengar för att Barngolfen ska bli världens trevligaste golftävling, för både spelare och publik.

Spelformen för Barngolfen är Texas Scramble ett lagspel där laget består av 3 spelare från ett företag som köpt ett sponsorpaket. Sedan kryddas laget med en celebritet och ett golfproffs som agerar lagkaptener.

Alla pengar som Barngolfen drar in går till ett specifika projekt på Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus. Genom åren har det givit barnen bärbara datorer i trådlöst nätverk (60 st på hela sjukhuset), en läkande trädgård, clowner på sjukhuset, två syskonstödjare, läkande rum på akuten med mera. Detta är projekt som inte hade kunnat genomföras om inte alla generösa företag sponsrat denna golftävling.

Insamlingsmålet för 2016 är att finansiera ytterligare 11 djungelrum på barnakuten. Syftet är att stärka den läkande kraften och låta barnen tänka på något annat i alla fall för en stund! Klicka här för att kika på tidigare djungelrum som blivit av tack vare Barngolfen.