Barngolfen drog in 3,5 miljoner till förvandling av Barnakuten

I år slog Barngolfen insamlingsrekord på Hills Golf & Sports Club. 3,5 miljoner kronor samlades in från företag och sponsorer. Nu kommer fler läkande rum med djungeltema att skapas på Barnakuten.

Barngolfen är helt beroende av ideella insatser. Det är många inblandade aktörer som ställt upp för att sprida glädje bland sjuka barn.

– Jag vill återigen tacka alla engagerade och generösa sponsorer samt alla deltagare, volontärer och partners som bidragit till ännu ett rekordresultat! Nu kommer de 55 000 barn med familjer som besöker barnakuten varje år att få en trevligare och mer stimulerande miljö att vistas i säger Tomas Gedda, Fundraising Manager på Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus.

I årets upplaga hittar man en lång rad celebriteter och golfproffs som spelade tillsammans med sponsrande företag. Några av spelarna var Joel Sjöholm, Helen Alfredsson och Sophie Gustafsson och bland celebriteterna fanns bland annat Hans Mosesson, Ingemar Allén och H.K.H Prinsessan Birgitta.

För barnen anordnades ett eget arrangemang Golfkalaset, med speciellt inbjudna idoler som Dolly Style, Sofia Rågenklint och Isa Tengblad. Tillsammans lekte de golf och bjöds in till ett härligt kalas med pannkaksbankett och underhållning på Elite Park Avenue Hotel.

På Elite avslutades också Barngolfen med den årliga banketten. Här presenterade årets vinnande lag SEB. På andra plats kom JGL IT-service som dessutom var ett av lagen som kvalade sig in till Barngolfen via Partille Golfklubb. Den tredje platsen togs av Gräsvårdsmaskiner. Under kvällen hölls också en auktion med exklusiva objekt till förmån för Barnsjukhuset. Sist men inte minst avslöjades årets insamlingsresultat, 3,5 miljoner kronor.

– Det var en helt fantastisk stämning, både under tävlingen och på banketten, det var otroligt glädjefyllt. Ett härligt engagemang från alla som var med och bidrog till denna dag, säger Tomas Gedda.

På vår flickr sida hittar du fler bilder från Barngolfen och från Golfkalaset.

Barngolfen 2016