Barngolfen 13 juni

Barngolfen spelas den 13 juni

Barngolfen 2016 är spikad. Måndag den 13 juni går startskottet på Hills Golf & Sports Club i Mölndal. Då möts kändisar, golfare och företagare i Sveriges största välgörenhetsgolftävling.

Nytt för i år är kvaltävlingen som pågår under maj och juni månad och gör det möjligt för vem som helst att knipa en av de åtråvärda platserna i Barngolfen. Kvaltävlingarna kommer att hållas på  Partille GK 17 maj, Tjörn GK 3 juni och Delsjö GK 7 juni. Den avslutande kvalfinalen hålls den 12 juni på Hills Golf & Sports Club. Kvalfinalen avslutas med en fest på Elite Park Avenue Hotel dit alla deltagare bjuds in. Missa inte kvällens välgörenhetskonsert med bandet Duo Jag och deras splitternya show ”Så mycket Duo Jag”. Då hälsas även allmänheten välkomna. Läs mer om kvaltävlingen och hur du anmäler här.

I samband med golftävlingarna arrangeras två auktioner med föremål och objekt skänkta av företag, en auktion på Facebook som pågår mellan den 23 maj -17 juni. All budgivning sker på vår facebooksida Barnsjukhuset. Under Barngolfens bankett pågår också en auktion med exklusiva föremål såsom bland annat en akvarellmålning av Lars Lerin, en skulptur av Charlotte Gyllenhammar och en målning av Cooper & Gorfer.

Förra året samlade Barngolfen in 2,8 miljoner kronor. Pengarna har gått till att inreda akutmottagningens stora väntrum och behandlingsrum i djungeltema. I år kommer de insamlade medlen användas till att färdigställa de kvarvarande tolv behandlingsrummen på akuten. På barnsjukhuset.nu kan du se bilder på de nyrenoverade rummen.

Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus i Göteborg arbetar för att förbättra de sjuka barnens livskvalité genom att skapa stimulerande och trivsamma miljöer på sjukhuset.

– ”Glädje läker” är vår slogan. Vi tror på glädjens läkande kraft och det är precis det vi vill använda pengarna till. Att ge sjuka barn möjligheten att slippa tänka på att de är sjuka och att få uppleva glädje och skratt, i alla fall för en stund säger Tomas Gedda, Fundraising Manager på Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus.