Barngolfens huvudsponsor om varför de stödjer evenemanget

”Vi tror att vårt engagemang föder stolthet”

Fastighetsbolaget Ernst Rosén AB är Barngolfens huvudpartner under 2018. Vi träffade företagets vice VD, Johan Rosén. Som fjärde generationen i ett familjeföretag som under många år engagerat sig för barn och ungdomar, ser han företagets partnerskap i Barngolfen som ett bidragande sätt att skapa stolthet hos de anställda.

– Min farfar Benny Rosén var väldigt aktiv i att stötta idrotten, bland annat barn- och ungdomsverksamhet. Han gjorde ett fantastiskt arbete, säger Johan Rosén.

Vi träffas på företagets huvudkontor i Göteborg. Den gamla charmiga tegelbyggnaden, kallad ”Barnhuset” ligger mellan Drottningtorget och Stampen. Med början på mitten av 1800-talet bedrevs uppfostran och undervisning här för föräldralösa eller ”nödlidande” pojkar och flickor, modernt översatt, ”utsatta barn”.

– Vi tog ett strategiskt beslut för fem år sedan där vi fattade beslut om att merparten av vår sponsring ska gå till barn, exempelvis Drottning Silvias barnsjukhus där Barngolfen ingår. Familjen är dessutom synnerligen golfintresserade, säger Johan Rosén.

Men det finns även en ytterligare faktor till varför man valt att stötta just Barngolfen.

– Verksamheten vid insamlingsstiftelsen präglas av transparens, där vi som bidrar blir uppdaterade på vad pengarna egentligen går till. Vi tror att vårt engagemang föder stolthet bland våra anställda om att jobba hos oss. En fantastisk insats som görs, säger han.

Har du något speciellt minne från ditt eget deltagande?

– Det är otroligt roligt att se engagemanget hos både amatörer och proffs och den samhörighet som dagens spelande och efterföljande middag skapar. Vi på Ernst Rosén AB ser fram emot Barngolfen den 11 juni, avslutar Johan Rosén.
Richard Kjaergaard
Bildtext:

Johan Rosén ser sig som en länk i det engagemang som tidigare generationer i familjeföretaget har haft för barn och ungdomar. Foto: Richard Kjaergaard/Barngolfen.