Om Barngolfen

Initiativet till Barngolfen kommer från Lasse Kronér, som sitter i Insamlingsstiftelsens Advisory Board. Den allra första tävlingen gick av stapeln i maj 2006. Det året genererade Barngolfen i 300.000 kr där 150.000 gick till kostnader inför eventet. Mycket har hänt sedan dess, idag är Barngolfen Sveriges största välgörenhetsgolftävling. 2013 drog vi in 1.5 miljoner kr och kostnaden ligger kvar på 150.000 kr. Detta är tack vare alla sponsorer och samarbetspartners som lägger ner tid, kraft och pengar för att Barngolfen ska bli världens trevligaste golftävling, för både spelare och publik.

Spelformen för Barngolfen är ett lagspel som består av ett företag (två kaptener) en celebritet och ett golfproffs.

All den summa som Barngolfen drar in går till specifika projekt på Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus. Genom åren har det givit barnen bärbara datorer i trådlöst nätverk (60 st på hela sjukhuset), en läkande trädgård, clowner på sjukhuset, två syskonstödjare, läkande rum på akuten med mera. Detta är projekt som inte hade kunnat genomföras om inte alla generösa företag sponsrat denna golftävling.

I år står röntgenavdelningen som ett nytt projekt. Temat för renoveringen/ny väntrumsmiljö är Göteborgs kust och svensk natur.