Idéen kring Barngolfen

Den allra första tävlingen gick av stapeln i maj 2006, och var då ett initiativ av Lasse Kronér och dåvarande representanter från Insamlingsstiftelsen. Idag är Barngolfen Sveriges största välgörenhetsgolftävling och har de senaste åren samlat in 2-3 miljoner kronor/år till Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus. Detta är tack vare alla sponsorer och samarbetspartners som lägger ner tid, kraft och pengar för att Barngolfen ska bli världens trevligaste golftävling, för både spelare och publik.

Spelformen för Barngolfen är Texas Scramble – ett lagspel där laget består av 3 spelare från ett företag som köpt ett sponsorpaket. Sedan kryddas laget med en celebritet och ett golfproffs som agerar lagkaptener.

Alla pengar som Barngolfen drar in går till  insatser och projekt på Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus som ska öka livskvalitet och ge mer glädje och ny kraft som kan påskynda tillfrisknandet för barn och unga som kämpar med olika sjukdomar.  Saker, miljöer och upplevelser som kan finansieras tack vare alla generösa företag som sponsrar denna golftävling.