Idéen kring Barngolfen

Den allra första tävlingen gick av stapeln i maj 2006, och var då ett initiativ av Lasse Kronér och dåvarande representanter från Insamlingsstiftelsen. Idag är Barngolfen Sveriges största välgörenhetsgolftävling och har de senaste åren samlat in 2-3 miljoner kronor/år till Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus. Detta är tack vare alla sponsorer och samarbetspartners som lägger ner tid, kraft och pengar för att Barngolfen ska bli världens trevligaste golftävling, för både spelare och publik.

På grund av situationen med Covid-19 så har planen för Barngolfen 2020 ändrats. Vi behåller datumet för genomförande, men upplägget för dagen är ännu ej spikat. Denna information presenteras här inom kort.

Barngolfen 2020 spelas i en match cup. Varje boll innehåller två tävlande företag/lag som köpt sponsorpaket, sedan kryddar vi med en celebritet och ett golfproffs.

Alla pengar som Barngolfen drar in går till insatser och projekt på Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus som ska öka livskvalitet och ge mer glädje och ny kraft som kan påskynda tillfrisknandet för barn och unga som kämpar med olika sjukdomar.  Saker, miljöer och upplevelser som kan finansieras tack vare alla generösa företag som sponsrar denna golftävling.