Bild på Kungsbacka golfklubb

Kungsbacka Golfklubb blir värd för Barngolfen 2018

Sveriges största välgörenhetsgolftävling Barngolfen har spelats sedan 2006 för att samla in pengar till barn, unga och familjer som kämpar med olika sjukdomar. Efter att ha genomförts på Hills Sport & Golf Club blir tävlingen nu ambulerande och fler banor ges möjlighet att stå för värdskapet. 2018 spelas den på Kungsbacka Golfklubb och tävlingsdatum blir måndagen den 11 juni.

Barngolfen samlar varje år ett stort antal företag, kändisar och proffs, som gemensamt engagerar sig för insamlingen för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus. Tävlingen är stiftelsens största arrangemang och har spelats på Hills Golf & Sport Club. Nu blir den ambulerande, görs tillgänglig för fler banor, för att åter vara på Hills 2020. Kunskap och erfarenheten följer med genom att tidigare värdbanor är involverade i styrgrupp och planering.

”Vi är oerhört stolta över att ha fått förtroendet att genomföra Barngolfen. Säsongen 2016 arrangerade vi på Kungsbacka Golfklubb en välgörenhetstävling till förmån för Hennes Majestät Drottning Silvias stiftelse World Childhood Foundation att nu få chansen att återigen arrangera ett liknande event känns som ett hedersuppdrag som vi ser fram emot”, säger Bengt Magnusson på Kungsbacka Golfklubb.

”Barngolfen och Hills har tillsammans utvecklat ett fantastiskt evenemang till förmån för barnen som kommer i kontakt med Drottning Silvias Barn & Ungdoms sjukhus. Ett underbart event där företag, kändisar och golfproffs spelar golf tillsammans och samtidigt samlar in pengar för att barnen ska få en trivsammare vistelse på sjukhuset. Genom att vi bygger om våra greener och att Nordea Masters spelas på Hills under 2018 behöver vi fokusera på de förberedelser ett så stort arrangemang tar i anspråk. Vi kommer finnas med i både tanke och kraft för att arrangemanget fortsättningsvis ska fortsätta utvecklas och önskar samtidigt Kungsbacka GK grattis och lycka till”, säger Mats Sterner på Hills Sport & Golf Club.

Projektledare för Barngolfen 2018 är Madeleine Wahlberg som kommer samarbeta med Pernilla Warberg. Förberedelserna är nu fullt igång.