Kvällsauktionen Barngolfen 2016

Exklusiva föremål under kvällens auktion

I samband med golftävlingarna arrangeras två auktioner med föremål och objekt skänkta av företag, en auktion på Facebook som pågår mellan den 23 maj -17 juni. All budgivning sker på vår facebooksida Barnsjukhuset. Under Barngolfens bankett pågår också en auktion med exklusiva föremål såsom bland annat en akvarellmålning av Lars Lerin, en målning av Cooper & Gorfer och  en skulptur av Charlotte Gyllenhammar m.m. Här nedan ser du några av kvällens objekt.

 

Lars.Lerin(bild)Island 2002

Akvarell

Storlek: 75×56 cm

Lars Lerin
Lars Lerin är främst känd för illustrationer från sina resor runt om i världen och räknas som Nordens främsta akvarellmålare.

Denna akvarell är ett collage av 8 olika ögonblicksbilder målade i den karga isländska naturen. De som en gång varit på Island, vet hur dramatisk och vacker ön är när solen någon enstaka gång tittar fram mellan regnmolnen. I boken ”Grå Resa” skildrar Lars Lerin just denna resa till Island.

 

 

Se en film om verket på You Tube


 

Cooper&GourferThe Fifth Daughters

Storlek: 70×52.5 cm

Beskrivning: Black Frame (no shadow edge)

Utgåva: 1/1

Det finns endast ett exemplar i denna storlek. Det finns utgåvor i andra storlekar.

 

Cooper & Gorfer
Cooper & Gorfer är fotografer i grunden, men har gått ifrån det realistiska bildspråket. Med avancerad collageteknik konstruerar dom sina bilder som målningar.

Cooper & Gorfer är unika porträttkonstärer. Dom porträtterar en folksjäl snarare än individer. Porträtten har sitt ursprung i legender, historia och folkdräkter som dessa konstnärer studerat under sina långa resor till fjärran länder som Kyrgyzstan, Grönland och Argentina. Porträtten av dessa individer överskrider deras egna personliga historia och blir till symboler för en hel nation.

 

Se en film om verket på You Tube


 

charlotte,Gyllenhammar_barngolfen

B-head 2008

Storlek: 10 x 12 cm.

Material: Svartpatinerad brons

Signerad, daterad och numrerad C.G -08, AP. (Artistproof)

Charlotte Gyllenhammar
Det vi får oss till livs är ett litet spädbarnshuvud vilande, som i sömn, mot bordets yta. Bronsets patina är i lerans färg vilket ytterligare understryker skulpturens sprödhet. Likafullt: den som tar upp skulpturen i sin hand kommer känna dess tyngd, en tyngd som ger skulpturen kropp och laddning

Charlotte utbildade sig på Konsthögskolan Valand i Göteborg 1982-83, i målning på Kungliga Konsthögskolan i Stockholm 1983-89 och i skulptur på Royal College of Art i London 1990-91.

En tidigt uppmärksammad installation var en upphängd upp och ner-vänd 120-årig ek över Drottninggatan, vid Klarabergsgatan, i Stockholm 1993, benämnd Dö för dig. Hon har återkommit till temat i senare konstverk, till exempel installationen Human Load/Eclipse i Göteborg 2014.

I Göteborg är hon speciellt uppmärksammad för Raoul Wallenberg-monumentet vid Hagakyrkan.

Se en film av verket på You Tube


 

Håkan.Ludvigson

Bay of Islands, Nya Zeeland 2010

Storlek: 90×120 (inkl. ram)

Edition 19 st. Detta är # 2

Håkan Ludwigson
Håkan tillhör veteranerna hos Condé Nast, det prestigefyllda amerikanska förlaget som är utgivare till Vouge, Vanity Fair och Condé Nast Traveler. När Condé Nast Traveler skulle starta 1987 anställde man fotografer som tex David LaChapelle, Brigitte Lacombe, Philip Lorca diCorsia, Helmut Newton, Bert Stern och – Håkan anslöts 1989 till gruppen. Hans namn nämns med respekt i New Yorks trendkänsliga mediavärld.

I sin retrospektiva fotobok Taken Out of Context (Steidl 2004) förklarar Ludwigson, träffsäkert, sin intention så här: ”Min ambition är att skapa ett personligt bildspråk som ligger någonstans mitt emellan dokumentär- och konstfotografin och det klassiska fotografiet.”

Se en film av verket på You Tube


 

Ping- FULL SET VOUCHER 300px

PING golfset

Full set of custom fitted PING golf clubs

Includes: Irons, Driver, Fairway Woods, Hybrid and Putter (Total 14 clubs) plus golf bag
Ping är ett amerikanskt märke av premium golfutrustning, samt en av de största av de återstående amerikanska tillverkare av golfklubbor, baserat i Phoenix, Arizona.