Sponsorer och partners från Barngolfen

Pengar från Barngolfen blir till djungelrum på akuten

Barnakutens väntrum har officiellt invigts. Bland elefanter och hoppande fiskar blir barnens väntan på doktorn inte lika lång.

Under gårdagens invigning kunde sponsorer och partners visas runt i den exotiska miljön som är frukten av många människors engagemang och insamlade pengar.

Närvarade gjorde bland annat Carin Koch från Hills Golf & Sports Club, Ann Sofie Warsell från Ehrenborg, ett par av huvudsponsorerna samt en av insamlingsstiftelsens partners Conny Johansson från Prinfo Rydins.

– Att få vara med och bidra till läkande miljöer för barn känns oerhört betydelsefullt. Som företag vill vi ge tillbaka till samhället och insamlingsstiftelsens arbete stämmer väl överens med våra värderingar, säger Klas Ålander på FlexLink, som också är huvudsponsor. Många av våra medarbetare bidrar med arbetsinsatser på Barngolfen och företaget bidrar till finansieringen. Detta gör att intäkterna från Barngolfen går oavkortat till att berika livet för barn och ungdomar på sjukhuset, fortsätter Klas.

Det är inredningsbyrån BittraBritta som tagit fram koncept och design för samtliga djungelrum på akuten. Det nya väntrummet knyter ihop temat och blir som ett vattenhål där alla djuren samlas.

–Det här är ett av de roligaste projekt man kan göra. Man förstår att det hjälper både föräldrar och barn som vistas i de här miljöerna, säger Hanna Brothén, en av inredningsarkitekterna från BittraBritta.

Nyrenoverat väntrum på barnakuten

Under Pengarna går till kan du se fler bilder på de nyrenoverade rummen.