Pengarna går till

[vc_row][vc_column width=”1/1″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

Läkande rum

Barngolfen gör enorm skillnad. Ni har bidragit till stora förändringar uppe på sjukhuset!

Redan när det första barnsjukhuset byggdes på 1860 talet förstod man hur viktig miljön var för de sjuka barnens välbefinnande och tillfrisknande. Idag finns det vetenskapliga bevis för att bra ute och inne miljöer verkligen påskyndar tillfrisknandet. Stiftelsen har därför sedan ett par år satsat på något vi kallar läkande rum. Ett läkande rum är ett behandlingsrum, vårdrum eller väntrum som erbjuder en möjlighet till fantasi och att kunna drömma sig bort en liten stund.

De sista åren för Barngolfen har pengar gått till nya läkande rum på akuten. Detta har inneburit ett jättelyft för de 47.000 patienter som går igenom denna enhet varje år. Det är inredningsarkitekterna på Bittra Britta som designat rummen efter det tema Barnakuten valt, vilket är djungel.

De pengar som spelades in under Barngolfen 2012 är nu helt klara. Rummen går under namnen Enok Elefant, Greger Giraff, Gullan Groda och Frida Fisk. Nedan kan ni titta på före och efter bilder. Vilken superförvandling![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″ css=”.vc_custom_1400835801276{margin-top: 15px !important;}”][vc_column_text][/vc_column_text][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]